Fancoily ECI - nová řešení pro Vaše požadavky

Díky neustále se zvyšujícím prodejům tepelných čerpadel dochází současně k navyšování požadavků na instalace fancoilů, jelikož tato vzájemná kombinace využívá tepelné čerpadlo nejen jako zdroj vytápění, ale také jako zdroj chladu a díky tomu lze jedním…
Fancoily ECI - nová řešení pro Vaše požadavky

Díky neustále se zvyšujícím prodejům tepelných čerpadel dochází současně k navyšování požadavků na instalace fancoilů, jelikož tato vzájemná kombinace využívá tepelné čerpadlo nejen jako zdroj vytápění, ale také jako zdroj chladu a díky tomu lze jedním koncovým zařízením – fancoilem – vyřešit jak potřebu vytápění, tak také požadavky na chlazení.

Tyto požadavky se však objevují nejen v běžné rodinné výstavě, ale také u větších objektů – typů kanceláří, restaurací a obchodních center, kde jsou vyžadovány větší výkony a kde bývá nejvýhodnější volbou instalace podstropních kazetových fancoilů.  V nabídce společnosti IVAR CS je najdeme pod typovým označením IVAR.ECI.

Jedná se o nově koncipované řady těchto podstropních jednotek, a to jak konstrukčním řešením, tak také inovovaným elektronickým řízením, které významně rozšiřuje nabízené možnosti ovládání.

U jednotek nižších výkonových řad, rozměrů 600 × 600 mm, výrobce opustil klasickou konstrukci s přesazeným spodním krytem a vyústěním pomocí lamel a využívá rozdílu výšek mezi kazetovým stropem a podvěšeným středovým dílem jednotky. Vzniká tak průduch otevřený do všech stran.

U podstropních fancoilů obou rozměrů lze také využít připravený otvor o průměru 100 mm pro možnost napojení potrubí a přivádění venkovního vzduchu, nebo využít dalších tří připravených otvorů průměru 150 mm pro vedení vzduchu do vzdálenějšího místa, případně vedlejší místnosti, od vlastní jednotky a vyústění například pomocí talířového výdechu.  Tím je umožněno projektantům plnit nejrůznější požadavky pro prostor a přizpůsobit dokonale instalaci těmto potřebám.

Co se týká hydraulického připojení, je zde zásadní novinka oproti předchozím typům – připojovací hydraulická sada je již součástí dodávky fancoilu a není ji tedy třeba samostatně objednávat.

Výkonné čerpadlo odvodu kondenzátu je rovněž již standardně namontováno ve fancoilu a lze tedy věnovat pozornost pouze dalšímu vedení potrubí odvodu kondenzátu, jako dodržení minimálního spádu atd.

Elektronické nástěnné ovládání podstropních fancoilů nabízí tentokrát více možností, a proto je objednáváno samostatně. Spolupracuje s vestavěnou mikroprocesorovou elektronikou fancoilu POWER IDROLAN.

Nejčastější volbou bývá řízení jednoho nebo několika fancoilů se stejným požadavkem v jedné větší místnosti. K tomu je nejvhodnější regulace IVAR.LC236, což je elektronický nástěnný termostat s displejem, který umožňuje ovládání všech funkcí fancoilu, pomocí konektoru RJ11 je propojen datovým kabelem s nejbližším fancoilem, z nějž přebírá napájení a zasílá data. Dalším datovým kabelem jsou sériově propojeny jednotlivé fancoily.

Levnější variantou řešení řízení je možnost použití analogové regulace typu IVAR.LC736, která nabízí stejné funkce, ale neobsahuje displej, pouze tlačítkové a přepínačové řízení. 

Pokud však investor vyžaduje řízení více fancoilů s různými požadavky v různých zónách, tak lze využít řídícího modulu Master s označením IVAR.LC436.

Tato nadřazená regulace umí řídit až 40 jednotek POWER IDROLAN ve fancoilech a umožňuje vytvoření několika samostatných zón.

Digitální termoregulátor POWER IDROLAN obsažený ve fancoilech IVAR.ECI je možné objednat i samostatně a využít jej pro řízení jiných typů fancoilů (např. IVAR.SILENCE) a vytvářet tak soustavy s jednotným nadřazeným řízením.  

Podrobnější informace o možnostech řízení a detailnější popis instalace je možné prostudovat v návodech k obsluze, které jsou umístěny na stránkách www.ivarcs.cz v sekci IVAR TT.

 

Za společnost IVAR CS spol. s r.o.
Radislav Ardely, servisní asistent, fancoily, regulace

2628_logo_proizvajalca.jpg

Soubory

Související produkty

  • IVAR.ECI-2025
  • IVAR.ECI-2025-DC
  • IVAR.ECI-2035
  • IVAR.ECI-2045
  • IVAR.ECI-2045-DC
  • IVAR.ECI-2085
  • IVAR.ECI-2100
  • IVAR.ECI-2100-DC

Související kategorie

Související články

Nová verze PROTECH CD 712

Nová verze PROTECH CD 712

IVAR CS jako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

IVAR CS jako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

Ještě efektivnější vytápění velkých komerčních objektů obnovitelnou energií

Ještě efektivnější vytápění velkých komerčních objektů obnovitelnou energií