IVAR.PRESS Fitting System pro vakuové systémy ve zdravotnictví

Systém IVAR.PRESS FITTING SYSTEM může být také použit pro aplikaci vakuových systémů ve zdravotnictví, jako spolehlivý systém s mimořádnými vlastnostmi, a to i pro životně důležité použití, jako jsou aspirační aplikace v průběhu operačních úkonů.…
IVAR.PRESS Fitting System pro vakuové systémy ve zdravotnictví

Systém IVAR.PRESS FITTING SYSTEM může být také použit pro aplikaci vakuových systémů ve zdravotnictví, jako spolehlivý systém s mimořádnými vlastnostmi, a to i pro životně důležité použití, jako jsou aspirační aplikace v průběhu operačních úkonů.

Zdravotnické vakuové systémy pro nemocnice a výzkumné laboratoře. Instalační systém trubek a lisovacích tvarovek IVAR.PRESS FITTING SYSTEM z nerezové oceli je ideálním řešením pro vytvoření těchto typů rozvodů, a to díky významným hygienickým vlastnostem nerezové oceli AISI 316L a také kvalitativním vlastnostem způsobu spojování, lisováním.

Existuje mnoho různých využití vakuových systémů ve zdravotnictví, například při odsávání slin či jiných tekutin, aspiraci různých zbytků, např. při dentálním plnění dutin anebo v případech složitějších operací. 

Vakuové systémy jsou ve zdravotnictví nepostradatelné na operačních sálech a na zvláštních odděleních, jako jsou pohotovostní místnosti a centra intenzivní péče. Odsávání za využití vakua se používá ve všech případech, kdy jsou tělesné tekutiny odsávány během různých typů zákroků a operací.

Co je vakuum?

Vakuum je fyzikální stav související s prostorem, kde je plynný tlak menší než tlak atmosférický.

Je důležité porozumět rozdílu mezi pojmy absolutní tlak a relativní tlak, počínaje základním pojmem a tím je atmosférický tlak (tlak 1 bar naměřený na hladině moře), jak je vysvětleno na následujícím obrázku.

obrázek_tlak_cz.jpg

Nerezové lisovací tvarovky IVAR.PRESS FITTING SYSTEM pro systémy podtlakového vedení mohou být použity s tlaky v rozsahu 1 bar až - 0,8 bar (nebo 0,2 bar, pokud je měřeno od absolutního vakua).

Pro aplikace ve zdravotnictví je stupeň potřebného vakua poměrně nízký. Obecně platí, že zdravotnické vakuové systémy používají stejné uspořádání a zařízení podobné průmyslovým vakuovým systémům. Hlavním rozdílem je však vysoká úroveň hygieny, která musí být v systému udržována. Ve skutečnosti se používají speciální antibakteriální filtrační systémy, které mohou zachycovat různé typy bakteriálních nečistot.

Dalším nepostradatelným prvkem vakuových systémů ve zdravotnictví je přítomnost různých pomocných nouzových systémů, jako jsou čerpadla a filtry sekundárního okruhu, které jsou připraveny k automatickému připojení na okruh v případě selhání primárních prvků.

Proč je IVAR.PRESS FITTING SYSTEM ideálním systémem pro vakuové systémy ve zdravotnictví?

Hygienické přednosti nerezové oceli AISI 316L

Nerezová ocel AISI 316L je ideálním materiálem, pokud chceme zajistit vysokou úroveň hygienické nezávadnosti. Jedná se o neutrální materiál, u kterého se bakterie na povrchu nejsou schopny množit, na rozdíl od jiných materiálů používaných k těmto účelům.

zdravotní.jpg

Lisovací tvarovky z nerezové oceli AISI 316L

Při aplikacích ve zdravotnictví, musí být vakuum co nejrovnoměrnější, bez kolísání průtoku. Pro splnění těchto požadovaných vlastností je vysoká tuhost trubek a lisovacích tvarovek z nerezové oceli ideálním řešením. Dalším důležitým faktorem je i extrémně hladký vnitřní povrch trubek z nerezové oceli, který nabízí menší odpor při průtoku kapalin, a to i při spouštění systému.

V případě dalších doplňujících informací o použití nerezových trubek a lisovacích tvarovek pro vakuové systémy ve zdravotnictví nás kontaktujte na ivarcs@ivarcs.cz.

Za společnost IVAR CS spol. s r.o.
Miroslav Kotrouš, technický manažer

eurotubi.jpg

 

Soubory

Související produkty

Související kategorie

Související články

Solární tepelná energie a transformace energetiky: lisovací ocelové fitinky společnosti IVAR CS ve službách udržitelnosti životního prostředí

Solární tepelná energie a transformace energetiky: lisovací ocelové fitinky společnosti IVAR CS ve službách udržitelnosti životního prostředí

Trubky a lisované tvarovky pro stlačený vzduch

Trubky a lisované tvarovky pro stlačený vzduch

Pozvánka na veletrh ISH

Pozvánka na veletrh ISH