Novinka v sortimetu doplňků pro fancoily EGWW - LCD nástěnný ovládací panel

Zdá se, že avizované oteplování klimatu se pomalu stává realitou a proto se velmi výrazně zvyšují požadavky na instalaci chladicích systémů nejen v kancelářích a na pracovištích, ale také v rodinných domech a bytech a stále častěji i v hotelových…
Novinka v sortimetu doplňků pro fancoily EGWW - LCD nástěnný ovládací panel

Zdá se, že avizované oteplování klimatu se pomalu stává realitou a proto se velmi výrazně zvyšují požadavky na instalaci chladicích systémů nejen v kancelářích a na pracovištích, ale také v rodinných domech a bytech a stále častěji i v hotelových pokojích. To, co bylo dříve spíše výjimkou, se dnes stává běžným doplňkem základních požadavků uživatelů.

Jelikož v posledních letech stále výrazně narůstá prodej tepelných čerpadel, je téměř jasné, že se investoři budou zajímat o možnosti plného využití potenciálu těchto zdrojů.  Ve většině případů umí tepelná čerpadla nejen sloužit jako zdroj vytápění, ale i jako zdroj chlazení a pak už je jen krůček k využití nástěnných nebo podstropních, případně stropních fancoilů.

Jejich kombinace například s podlahovým vytápěním má řadu výhod a především eliminuje snad jediný a největší nedostatek podlahového vytápění, a to je setrvačnost. V předjaří a na podzim, kdy často dochází k výrazným výkyvům teplot se fancoil dokáže postarat o velmi rychlé dodání tepla do vytápěného prostoru a současně tentýž přístroj v letním provozu bezvadně místnost vychlazuje.

Společnost IVAR CS nabízí celou škálu fancoilů pro tyto účely, ať už typy IVAS.SL, IVAR.SLS, případně vestavné IVAR.SLI a nebo zajímavou nástěnnou podstropní verzi IVAR SLW FILOMURO. Alternativou k tomuto modelu je pak typ IVAR.EGWW, který svým vzhledem odpovídá vnitřním klimatizačním jednotkám a je dodáván ve výkonech chlazení od 2,15 do 4,7kW (při hodnotách chladící vody 7/12 °C).

Tyto oblíbené modely jsou běžně dodávány s jednoduchým a přehledným  infra dálkovým ovládáním, pomocí něhož lze řídit všechny funkce a také programovat časové režimy.

Ovšem tentokrát výrobce vyhověl požadavkům uživatelů, převážně z řad správců veřejných budov a hotelů, kde se dálková ovládání ztrácela a nebyla možnost je nijak zabezpečit.

Novinkou letošního ceníku IVAR CS 2018, který vychází již od příštího měsíce, bude možnost doobjednat si k fancoilu IVAR.EGWW také nástěnný LCD ovládací panel, který je čtyřžilově propojen s fancoilem. Na tomto elegantním ovládacím prvku s velkým výrazným displejem je možné řídit veškeré funkce fancoilu včetně časového programování, přepínání režimů, nastavování pozice vzduchové clony atd.

Nejvhodnější instalace je na nástěnnou krabici tak, jak je znázorněno v návodu k obsluze, aby se maximálně zjednodušilo připojení.  Přístroj je napájen po kabelu přímo z fancoilu.  Je třeba dodržovat všechny pokyny k montáži a nástěnný ovladač pak bude dokonale sloužit svému účelu.   

Vychutnejte si léto v celé jeho kráse, ale mějte možnost přizpůsobit si tepelnou pohodu svého interiéru tak, jak je vám příjemné.

Za společnost IVAR CS spol. s r.o.
Radislav Ardely, technický manažer

Soubory

Související produkty

  • IVAR.EGWW
  • IVAR.EGWW 10
  • IVAR.EGWW 13
  • IVAR.EGWW 15
  • IVAR.INST
  • IVAR.OPTIONAL

Související kategorie

Související články

Nové tepelné čerpadlo Thermia iTEC XT, bezkonkurenční komfort i v těch nejchladnějších dnech

Nové tepelné čerpadlo Thermia iTEC XT, bezkonkurenční komfort i v těch nejchladnějších dnech

Nová verze PROTECH CD 712

Nová verze PROTECH CD 712

IVAR CS jako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

IVAR CS jako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023