Využití dešťové vody nejen pro zahradu

Našeho nejcennějšího zdroje, vody, bohužel ubývá. Současným problémem je zbytečné používání pitné vody, například k zavlažování nebo splachování. Ale ještě není pozdě pro opatření, jak vodu efektivně využít, a tím šetřit přírodu, ale i finance.
Využití dešťové vody nejen pro zahradu

Máme nabídku plastových nádob pro akumulaci srážkové vody a technologie pro zalévání zahrady nebo splachování záchodů. Můžeme tak spolehlivě poradit, jak vybrat optimální systém na zadržování dešťové vody.

Výhody plastových nádob:

  • úspora pitné vody
  • úspora financí
  • ochrana životního prostředí
  • měkká dešťová voda je pro rostliny vhodnější než chemicky ošetřená

V našem sortimentu naleznete plastové nadzemní, ale i podzemní samonosné nádoby pro zadržování dešťové vody o objemu 300 až 40 000 litrů.Nejvýhodnějším řešením je instalace nádoby pod zem. Vzhledem k tomu, že se jedná o samonosné nádoby, není potřeba je obetonovat, pokud se v místě instalace nevyskytuje spodní voda. Dodávka nádrže může být včetně potřebných komponentů nebo samotná nádoba bez příslušenství.

Kompletní nádrž RAIN BASIC je podzemní nádrž o objemu 3000 až 10 000 litrů přímo určená pro využití dešťové vody ze svodu střechy rodinného domu. Tato nádrž je vybavena filtrem hrubých nečistot s nerezovým sítem, které je snadno přístupné pro pravidelnou údržbu. Dále je vyřešeno připojení pro vstupní vodu a přepad. Součástí dodávky je prodloužení s inspekčním víkem a sací souprava pro čerpadlo, která v případě použití ponorného čerpadla může být využita jako výtlačné potrubí. Jedná se tedy o připravenou nádrž, kterou lze kombinovat buď s vnitřní jednotkou AQUAPROFACTIVE SWITCH nebo s automatickým ponorným čerpadlem DIVERTRON, DTRON nebo ESYBOX DIVER.

Jednotky AQUAPROF i ACTIVE SWITCH jsou určeny k řízení a rozvodu dešťové vody. Jednotky zachytí nedostatek vody v obou zásobnících jak dešťové vody, tak hlavním zásobním systému a napraví jej, tak aby systém pracoval správně nebo spíše tak, aby uživateli nikdy nedošla voda.

Systém je obecně omezen na zavlažování, mycí stroje, splachování WC a systémy pro čištění podlah.

Hlavním cílem jednotky AQUAPROF a ACTIVE SWITCH je dát přednost použití dešťové vody před vodou z vodovodní sítě. Pokud dešťová voda v zásobníku nedostačuje, řídicí jednotka přejde na vodu z vodovodní sítě, čímž pokryje chybějící zdroj.

Přestože dešťová voda nemůže nahradit vodu pitnou, nabízí se několik možností, jak ji lze efektivně využít nejen na zahradě, ale i v domácnosti.

V případě Vašeho zájmu se obraťte na odborné prodejce, velkoobchody nebo na obchodně-technickou kancelář společnosti IVAR CS spol. s r. o.

  

Za společnost IVAR CS spol. s r.o.
Kreuzer David, technický manažer

Soubory

Související produkty

  • IVAR.RAIN BASIC CU-10000
  • IVAR.RAIN BASIC CU-3000
  • IVAR.RAIN BASIC CU-5000

Související kategorie

Související články

Nová verze PROTECH CD 712

Nová verze PROTECH CD 712

IVAR CS jako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

IVAR CS jako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

Oběhová čerpadla generace EVOSTA2, EVOSTA3 a EVOPLUS

Oběhová čerpadla generace EVOSTA2, EVOSTA3 a EVOPLUS