Elektronická oběhová čerpadla DAB.EVOTRON a DAB.EVOPLUS

Řada oběhových čerpadel s vysoce výkonným synchronním motorem řízeným vlastním frekvenčním měničem otáček. Kombinace těchto komponent společně s novou hydraulikou umožňuje dosahovat výrazných úspor energie oproti tradičním oběhovým čerpadlům s konstantní…
Elektronická oběhová čerpadla DAB.EVOTRON a DAB.EVOPLUS

Řada oběhových čerpadel s vysoce výkonným synchronním motorem řízeným vlastním frekvenčním měničem otáček. Kombinace těchto komponent společně s novou hydraulikou umožňuje dosahovat výrazných úspor energie oproti tradičním oběhovým čerpadlům s konstantní rychlostí. Elektronická oběhová čerpadla jsou výkonná, moderní a šetrná k životnímu prostředí. Vyznačují se především kvalitními a odolnými komponenty a výbornými technickými a konstrukčními vlastnostmi. Tato oběhová čerpadla jsou v souladu s Evropskou směrnicí ErP. Díky nejnovější technologii spadá celá řada čerpadel EVOTRON a EVOPLUS do energetické účinnosti s indexem EEI ≤ 0,23, což zaručuje mimo jiné i minimalizaci zásahu do životního prostředí.

Oběhová elektronická čerpadla EVOTRON a EVOPLUS mohou být použita pro topné, ventilační a klimatizační systémy v domovních i komerčních objektech. Vytápění požadované v různých aplikacích se výrazně mění během dne i noci z důvodu okolní teploty a samotných změn v odběru. Tato situace je spojena s různými požadavky na jednotlivé místnosti a otevíráním nebo uzavíráním různých větví okruhu v ucelených systémech.

Elektronicky řízená mokroběžná oběhová čerpadla neustále zajišťují v téměř všech správně dimenzovaných systémech dostatečný výkon při nižší hlučnosti, větším komfortu a zároveň s výrazně nižšími provozními náklady. Na rozdíl od tradičních elektronických čerpadel mohou být EVOTRON a EVOPLUS elektronická oběhová čerpadla použita také v klimatizačních systémech, kde je teplota čerpané kapaliny nižší než teplota okolního prostředí. Za těchto podmínek se může na vnějším povrchu oběhového čerpadla tvořit kondenzát, aniž by to narušovalo řádný provoz, ať už elektronických či mechanických částí. Jednotka je navržena a dimenzována takovým způsobem, aby kondenzát odtékal bez poškození konstrukčních komponent. Provedení čerpadla EVOTRON SAN a EVOPLUS SAN s bronzovým tělesem bylo navrženo speciálně pro cirkulaci sekundárního okruhu teplé vody. Provozní režim konstantní teploty ovládá teplotu vody v cirkulačním potrubí bez nutnosti použití termostatických ventilů, čímž udržuje požadovanou teplotu vody.

Oběhová čerpadla EVOPLUS, která byla vyvinuta z čerpadel řady EVOTRON, jsou řízena pomocí IGBT zařízení s technologií poslední generace, jež zaručuje vyšší účinnost a odolnost. Specifickými rysy jsou například sinusový průběh PWM modulací nebo vysoká přenosová frekvence, která eliminuje hlučnost zvukového pásma.

Intuitivní a funkční uživatelské rozhraní nabízí snadné nastavení pro všechny uživatele. Díky snadno čitelnému grafickému displeji na ovládacím panelu, 4 navigačním tlačítkům, rozbalovacímu menu a posledním trendům v oblasti mobilních telefonů s širokým rozsahem funkcí se řada EVOPLUS řadí mezi opravdu revoluční výrobky. Spolehlivá a odolná konstrukce spolu s moderním a inovativním designem dotváří tento výrobek také z estetického úhlu pohledu.

Technický katalog a ceník elektronicky řízených oběhových čerpadel EVOTRON a EVOPLUS je k dispozici na našich internetových stránkách www.ivarcs.cz nebo www.dab.cz.

V případě Vašeho zájmu se obraťte na odborné prodejce, velkoobchody nebo na naši obchodně - technickou kancelář IVAR CS spol. s r. o.

Za společnost IVAR CS spol. s r.o.
David Kreuzer, technický manažer 

 

 

Soubory

Související produkty

Související kategorie

Související články

Nová verze PROTECH CD 712

Nová verze PROTECH CD 712

AKCE IVAR.UNIMIX + MAYLINE SBA od 2. 4. 2024

AKCE IVAR.UNIMIX + MAYLINE SBA od 2. 4. 2024

IVAR CS jako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

IVAR CS jako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023